Για την αποθήκευση των microgreens!

Για την αποθήκευση των microgreens!

Όλα τα λαχανικά και τα χόρτα θα διαρκέσουν περισσότερο αν τα αποθηκεύσετε σωστά και τα μικροπράσινα δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η διατήρηση της υγρασίας είναι βασικό στοιχείο για να διατηρήσετε τα μικροπράσινα σας φρέσκα και τραγανά.

Ένας από τους καλύτερους και απλούστερους τρόπους για να τα αποθηκεύσετε είναι να τα βάλετε ανάμεσα ή πάνω σε ελαφρός υγρά κομμάτια χαρτοπετσέτας και μετά να τα σφραγίσετε σε μια πλαστική σακούλα ή δοχείο αποθήκευσης τροφίμων με καπάκι.

Εάν αποθηκεύετε τα μικροπράσινα σας με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να περιμένετε να παραμείνουν καλά στο ψυγείο σας για έως και μια εβδομάδα.

Είναι καλύτερο να αφήσετε τα μικροπράσινα σας στο ψυγείο μέχρι να περάσουν στο πιάτο σας ή στη συνταγή σας. Με αυτόν τον τρόπο δε θα αρχίσουν να στεγνώνουν ή να μαραθούν πριν προλάβετε να τα σερβίρετε.

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να κάνετε τα μικροπράσινα σας να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο:


1) Διατηρήστε τα δροσερά
Στα μικροπράσινα αρέσει να διατηρούνται δροσερά. Γύρω στους 36 βαθμούς Φ (περίπου 2 - 3 βαθμούς Κελσίου) Τα κανονικά ψυγεία μπορούν να λειτουργήσουν έως και στους 4,5 βαθμούς Κελσίου, επομένως μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας και να χαμηλώσετε λίγο το ψυγείο σας, αν μπορείτε.

2) Κρατήστε τα μακριά από το φως του ήλιου
Τα μικροπράσινα αγαπούν το φως όταν ακόμα μεγαλώνουν. Αλλά μόλις τα μαζέψετε, είναι καλύτερο να τα κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Η έκθεση ορισμένων ποικιλιών μικροπράσινων στο φως του ήλιου μετά τη συγκομιδή τους μπορεί να αλλάξει τη γεύση και την εμφάνισή τους.

3) Πλύνετε τα με προσοχή
Είναι καλή ιδέα για λόγους υγείας να πλένετε τα μικροπράσινα σας πριν τα φάτε, όπως κάθε λαχανικό. Αλλά τα μικροπράσινα μπορούν εύκολα να μελανιάσουν, επομένως πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.

Δε χρειάζεται να τα πνίξετε. Απλώς ξεπλύνετε τα ελαφρά με κρύο νερό και στη συνέχεια περάστε τα απαλά μέσα από ένα κλωστήρα σαλάτας για να στεγνώσουν αν έχετε.

Είναι καλύτερο να πλένετε τα μικροπράσινα σας αμέσως πριν τα χρησιμοποιήσετε, όχι πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Διαφορετικά μπορεί να έχουν υπερβολική υγρασία και να αλλοιωθούν πιο γρήγορα.

4) Συγκομιδή με αιχμηρό εργαλείο
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι ή ένα κουζινομάχαιρο εάν μαζεύετε μόνοι σας μικροπράσινα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να τα βγάλετε κατευθείαν από το χώμα με τα χέρια σας, αλλά αυτό μπορεί να μελανιάσει τα χόρτα σας, οπότε επικεντρωθείτε στο να κάνετε καθαρές τομές στη βάση του στελέχους για βέλτιστη συγκομιδή.


 

- Πηγή: www.grocycle.com

Επιστροφή στο ιστολόγιο